Info...

- Berichten geselecteerd uit de lijst.

Bericht van: Pierre plevoets

Ik heb de foto van de staf batterij (lichting 73-74) op dit gastenboek eens vergroot en goed bekeken. Luc Sap komt mij nu ook bekend voor en bij het zien van de foto van u Luc (webmaster) begint de mist ook op te trekken. Ik denk dat wij regelmatig samen wachten aan het SAS gedaan hebben. Vincent Loyens is een gouwgenoot en is mij ook bekend. Ik denk dat we hebben regelmatig samen de trein genomen van Landen naar Hasselt.

Pierre Plevoets

Jef plas  antwoorde op: 2015-05-03 ( 18:10:37)

Dag Pierre,
Dat is een hele tijd geleden, maar ik herinnerde je verhaal meteen. Samen waren we brigadier geworden onder het gezag van de Snos. Deze is al enkele jaren geleden overleden...
De zekere Roels heette Marc maar de naam van de soldaat uit Tienen valt me nu niet te binnen. Ik kan me de persoon nog wel voor de geest halen.
Van de kazerne Houthulst is niet veel meer over. Alleen de vroegere sporthal en het gebouw rechts als je de kazerne binnenkwam, staan er nog. Dat laatste is trouwens een fraai hotel geworden. Al de rest is als industrieterrein ingericht. Over enkele weken bezoeken we met enkele ex-miliciens uit Achel de streek van Werl en Soest. Ik zal een neerslag via legermaat Luc op 14A laten zetten.
Bedankt voor je reactie Pierre.


Pierre plevoets  antwoorde op: 2015-05-04 ( 06:27:19)

Dag Jef,
Fijn om een reactie te krijgen op mijn bericht. Roels was inderdaad Marc. Na jouw bericht gelezen te hebben, scheen bij mij ook terug wat licht in de duisternis. De andere kamergenoot uit de streek van Tienen staat in foto album. Hij zit naast mij in de kantine, misschien dat dit beeld je kan helpen om er een naam op te plakken. Het zou mij zeer verheugen.

Groeten
Pierre